woensdag 6 augustus 2008

kuikentjes!!!

Afgelopen zondag was het zover: na 21 dagen broeden werden er 4 kuikentjes geboren, prachtig om van heel dichtbij mee te mogen maken, spannend ook of alles goed zou gaan... 1 kuikentje heb ik zelf uit het eitje verlost, door de hitte was het vlies om het kuiken heen helemaal hard en ingedroogd zodat de kleine er niet uit kon, ach ja, ik heb m'n roeping gemist, had kippen verloskundige moeten worden... Moeder Chicken George zit inmiddels in het zwaarbewaakte (kraaien/katten!!!) overdekte stukje ren met haar kroost en geniet van haar kraamtijd. Oja, de kuikentjes hebben natuurlijk ook een naam: Kerry en Knots (de 2 grijs met witte kuikens, die zijn van het zelfde ras als de moeder, een Australorp) en Tandoori en Nugget (dat zijn de 2 met de gele kopjes en worden Vorwek kippen)

3 opmerkingen:

scraprietje zei

ha die hanneke,

van harte gefeliciteerd met het "grut"!
jij als verloskundige??
NEE! zie je meer als een hele leuke en goede scrapSTER hoor ;)
groetjes ria

margret zei

Wat is het schattig hè die kleine kuikens. Ben benieuwd wanneer we de eerste kippen/kuiken scrapsels voorbij zien komen.

* Daniëlle * zei

Ze blijven schattig om te zien. ;-) Ik heb niks met kippen, maar babydieren vind ik altijd leuk! Veel (foto)plezier ermee.

Groetjes,
Daniëlle